top of page

Aurinkovoimaa kunnille

Aika toimia on nyt

Suomessa aurinkovoiman määrä on kasvussa, ja Fingridin ennusteen mukaan vuoteen 2030 mennessä maahan on tulossa peräti 7 gigawattia aurinkovoimaa, mikä vastaa noin 5 miljardin euron investointeja. 
 
Kuntien on syytä toimia nopeasti, sillä verkkokapasiteetista kilpaillaan kovasti. Sähköverkon kapasiteetti toimii pullonkauluna uusiutuvan energian rakentamisessa, ja verkkokapasiteetin saa varata vasta, kun hankkeella on lainvoimainen lupa. Naapurikuntien energiahankkeet voivat varata kapasiteetin ennen suunnitellun hankkeen toteutumista. Onkin arvioitu, että jopa yli 90% kehitteillä olevista hankkeista eivät koskaan toteudu.

Mitä tarjoamme

Aurinkovoimaan erikoistuneena yhtiönä pystymme tarjoamaan kunnalle laadukkaat suunnitelmat, arvioimaan hankkeen vaikutukset tarkasti, joka mahdollistaa tehokkaan päätöksen teon kunnassa.

 

Biosolar on suomalaisesti omistettu yhtiö, jonka tavoitteena on omistaa rakentamansa aurinkovoimalat. Uskomme, että uusiutuva energia ansaitsee kotimaisia toimijoita. 

Työtä ja tuloja

Aurinkovoimala tarjoaa vuokratuloja maanomistajalle sekä kunnalle merkittävät kiinteistöverot.

 

Rakennusaikaiset työllisyysvaikutukset ovat merkittäviä, ja voimalan ylläpito luo työpaikkoja sekä elinkeinomahdollisuuksia.

Puhdasta energiaa

Aurinkovoima auttaa kuntaa saavuttamaan ilmastotavoitteensa.

 

Paikallinen energiantuotanto myös lisää energiaomavaraisuutta.

Vetovoimaa

Uusiutuva energia auttaa kuntaa erottautumaan edukseen kilpailussa asukkaista ja investoinneista.

bottom of page